Synonym & Antonym – 1
Synonym – (Similar meaning)
1.      
Asset
a)      Liability           
b)  Restriction                 c)  Loss                  d)  Boon    
Answer: (d)
2.      
Trial
a)      Definite          
b)  Verified                      c)  Experimental               d)  Confirmed
Answer: (c)
3.      
Seek
a)      Find                 
b)  Chase                          c) 
Neglect                           d)  Discover
Answer: (b)
4.       Drill
a)      Exercise         
b)  Practice                       c)  Training                          d)  All of these
Answer: (d)
5.       Rattle
a)      Shake              
b)  Silent                           c) 
Still                                   d)  Quiet
Answer: (a)
6.       Sully
a)      Blot                                   b) 
Scar                              c)  Blemish                          d)  All of these
Answer: (d)
7.       Temper
a)      Anger              
b)  Quiet                           c) 
Soothe                            d)
 Calm
Answer: ( a)
8.       Overlook
a)      Regard            
b)  Attend                        c) 
Forget                             d)  Notice
Answer: (c)
9.       Rebuke
a)      Scold               
b)  Compliment              c) 
Demand                         d)  Love
Answer: (a)  
10.   Quit
a)      Remain           
b)  Withdraw                   c)  Stay                                  d)  Continue
Answer: (b)
Antonym - (Opposite in meaning)
1.     
Condemn
a)     
Attack              b) 
Revile                          c)  Commend                     d)  Slam
Answer: (c)
2.      
Customary
a)      Pioneering                         b) 
Usual                       c)  Regular                           d)  Habitual
Answer: (a)
3.       Adjourn
a)      End                                      b)  
Suspend                 c)  Defer                               d)  Start
Answer: (d)
4.       Comfortable
a)      Jittery               
b)   At ease                    c)  Calm                                                d)  Comfy
Answer: (a)
5.       Arrive
a)      Turn
up             b)  
Pull in                        c)  Leave                              d)  Land
Answer: (c)
6.       Saddle
a)      Encumber       
b)   Burden                     c)  Lumber                           d)
Relieve
Answer: (d)
7.       Shameless
a)      Blatant              
b)   Brazen                      c) 
Prudish                           d)  All of these
Answer: (c)
8.      
Irritable
a)      Petulant           
b)   Pleasant                  c)  Tetchy                             d)  None of these
Answer: (b)
9.      
Style
a)      Chic                     b)  
Boring                       c)  Flair                                  d)  Grace
Answer: (b)
10.   Reveal
a)      Cover
up           b)  
Hide                          c)  Conceal                          d)  All of these
Answer: (c)
 
No comments:
Post a Comment